Зајакнување на технолошките иновации и зајакнување на научната и технолошката поддршка за подобрување на основни конкурентноста на претпријатија

На 19 јули 2013 година, заеднички истражувачки центар за високи перформанси при слабо светло метални легури и длабока обработка на локални и национални Инженеринг центар, на церемонијата на откривањето на база на Chinalco Luoyang бакар обработка на алуминиум и високи перформанси технологија на производство од легура на алуминиум и примената на форумот во Guoxin компанијата одржа голема. Директорот на канцеларијата на Qinghai покраината Наука и технологија извор решение, Qinghai Универзитетот Чен Ганг, Вице-Канцелар, провинциски директор на Бирото за јавна безбедност кабел југ, Qinghai провинција инвестициона група копродукции, Ltd генерален менаџер Јан facang, заменик-генерален менаџер Ли Xinlou и провинциски развој и Комисијата за реформи, провинција Економската комисија, развојна зона и други лидери на релевантни институции, експерти, претставници на акционерите и дилери во име на присуствуваше на свеченото отворање и форум.

Во церемонијата на отворањето, директор на Одделот за Qinghai покраината Наука и технологија извор решение и Qinghai Универзитетот потпретседател Чен Ганг заедно за "високи перформанси при слабо светло метални легури и длабока обработка на Народна Инжинерство Истражувачкиот центар на Qinghai Guoxin алуминиум копродукции, Ltd центар инаугуриран, Qinghai Guoxin алуминиум копродукции, Ltd претседател Nan Haihao и Chinalco Luoyang бакар, заменик генерален директор на Ју Ксијанг Ли заедно за "Chinalco Luoyang бакар обработка на алуминиум база" инаугуриран.

56d804b3c6f30 56d804bddad3a

Guoxin, претседател на компанијата Nan Haihao во високи перформанси технологија на производство легура на алуминиум и примена на форум со зборови на добредојде, Јужна рече Guoxin компанијата во иднина да се направи добар употреба на "Заедничкиот истражувачки центар за високи перформанси при слабо светло метални легури и длабоко обработка на локално и на национално Инженеринг центар "и" алуминиумски Луо VERDIGRIS база на обработка на море алуминиум "платформа двете технологија, за да се изгради компанијата во домашна има влијание на дуралуминиум легура материјална база и да незапирливата напори.

Потоа, Пекинг Политехничкиот универзитет, Пекинг Институт за воздухопловна материјали, Харбин во нова технологија копродукции, Ltd од четворица експерти од технологија duralumin легура воведниот говор, овие содржини ќе да се промовира позитивна улога во насочување и промовирање на нашите подобрување duralumin легура на процесот на производство и нови производи, нови технолошки истражувања и развој насока.

По завршувањето на извештајот на форумот во четирите експерти, Qinghai провинција инвестициона група копродукции, Ltd генерален менаџер Јан facang направи говор, строги вкупно надеж Guoxin компанијата како можност, се забрза воспоставувањето на систем на технолошките иновации на пазарот ориентирана , со претпријатија, како главен орган, енергично спроведување на комбинација на производство, проучување и истражување, во тесна врска со побарувачката на пазарот, истражување и развој со независни интелектуални права на сопственост на основни технологија, направи достигнување на науката и технологија промени веднаш штом можно на продуктивноста, компанијата на група проширување индустрија синџир, подобрување на економските придобивки и ќе ја постави нова основа, исто така, за развој на алуминиум преработувачката индустрија направено извонредни придонеси.

56d804e15129c56d804ee663b2

inally, директор на Одделот за Qinghai покраината Наука и технологија извор решение е форум направи целосен успех изразуваат ентузијазам честитка, директор решение мислам Guoxin компанијата церемонијата на откривањето, техничка примена форум и цел ќе обврзувачка се држат заедно на овој начин е многу роман е исто така е многу успешна. Надеж Guoxin компанијата како можност, направи целосна употреба на провинциската влада воведе различни повластен политики, тесно се потпираат на предностите на индустриски синџирот на предност ресурси и инвестициска компанија нашите покраината, високи стандарди и строги барања, duralumin легура на нови материјали за истражување и развој како што е нивната одговорност, да се забрза изградбата на R & D тим, активно се воспостави технолошки иновации механизам од отворен тип, еден вид комбинација, игра Инжинерство центар за истражување на нашата паланка алуминиум напредок преработувачката индустрија технологија за промовирање на водечка улога, и постојано се промовира комбинација на технологијата и економија, и се стремиме да се постигне иновации управувано развој.

 


Време на мислењето: Jul-31-2018
WhatsApp Online Chat !