опрема

Нашата опрема
Guoxin е посветен на обработка алуминиумска легура со висока прецизност и со голема сила, овие анти-корозивен алуминиумски легури производи како легура лист алуминиум, легура на алуминиум барови и алуминиумски профили, кои може да се направи од 1000 серија, 2000 серија 3000 серија, од серијата 4000, 5000 серија, серија 6000 и 7000 серија легура на алуминиум, кои може да се користат за материјална авиони, дупчење нафта алатки, воена опрема и тешка опрема индустрија, итн

капацитет за обработка на Guoxin потпира на нашите добро квалификувани за производство и тестирање на опрема, која може да се класифицираат како алуминиумски инготи кастинг машина, топење печки, истиснување печат, ладно уреди за обработка и тестирање на опрема.

Технолошкиот центар
Guoxin има воспоставено технологија центар (централна лабораторија), која е оценета како Qinghai инженерство и технологија центар. Тука, ние сме опремени со комплетен сет на опрема за тестирање, вклучувајќи го и оптичка емисиона спектроскопија и плазма спектрометар од Америка, атомски апсорпционен спектрофотометар од Англија, металографски микроскоп и анализатор слика од Carl Zeiss®, универзална тестер од Shimadzu и крос- систем за мерење на делот од Израел.

Поддржано од оваа технологија центар, Guoxin поседува капацитет во спроведување на хемиски состав анализа, микроструктура инспекција и тестови механички својства за нашите алуминиумски легури производи како алуминиум цевки, алуминиумски плочи, алуминиумски прачки, алуминиумски профили и алуминиум, итн

Програми за
да се гарантира и подобрување на квалитетот на нашите производи легура на алуминиум, Guoxin е ставање на многу напор во развој на нови производи, нови техники и нови материјали.
1. Нашиот проект "Развој на алуминиумски легури Краток Формирање технологија", која беше под обвинение за Јужна Кина Универзитетот за технологија и спроведена во соработка со Guoxin и други 6 единици, е вклучена во 12 петгодишната Национална Наука и технологија поддршка на програмата .
2. развој и примена на интензивна алуминиумски легури шупливи ingot со проектот топла топ кастинг повеќе ниво е прифатен од страна на Одделот за Qinghai провинција на наука и технологија, и се смета дека го достигна домашни водечки ниво, пополнување на слободно работно место во оваа индустрија во Кина.
3. Проектот of'Development и примена на 5083 Алуминиум легура за леење Ingot "има положено национална инспекција и беше идентификувано како иновативна програма има достигна домашни водечки ниво.
Achievements
1. Our company can produce aluminum alloy hollow casting ingots with diameters of φ460/192, φ460 /152, φ260/83, and φ260/122, etc.
2. In Guoxin, the dimension of primary crystal silicon of 4032 aluminum alloy used for piston is only 0.0079mm, 10 times smaller than the domestic standards of 0.08mm.
3. We using the hot-top casting technique to produce ultra-hard aluminum alloy φ592mm solid round casting ingots. Our casting technique for φ460*15.2 hollow ingots has reached domestic leading level.
4. The high-strength and ultra-high-strength aluminum alloy 2A12, aluminum alloy 2024, aluminum alloy 7A04, and aluminum alloy 7075 have been put into production and applications, among which the mechanical performance of our 2000 series and 7000 series Aluminum Alloy is at least 20% higher than the national standards.
Professional Team
Talents are the one of the most powerful factors driving a company ahead. So Guoxin has collected tens of experts to establish a professional technological team. Apart from that, we value staff training: each employee must undergo strict and systematic train before they work.

Guoxin е земајќи активно учество во подобрување на комуникацијата и соработката со врсници, и до сега, имаме воспоставено длабоко соработка со многу познати универзитети и корпорации во истражување, обука, производство, маркетинг, меѓу другите области.


WhatsApp Online Chat !